schoolkinderen

BERICHTEN OVER "GEEF JEZELF KLEUR!"
schoolkinderen - nov/07 GJK jongeren in de Nieuwsbrief
- okt/07 GJK goes Suriname
- sep/07 GeefJezelfKleur jongeren wassen auto's voor het goede doel
- jul/07 de groep is weer terug uit Suriname!
- jun/07 zie wat de jongeren doen via hun weblog!
- jun/07 wie zijn de GeefJezelfKleur jongeren?
- jun/07 Dove Bonen op Reis
- mrt/07 Geef jezelf kleur
- jan/07 wervingstekst "GEEF JEZELF KLEUR!"
- jan/07 informatie over Xplore

- ander nieuws


GJK JONGEREN IN DE NIEUWSBRIEF
(november 2007)

GJK jongeren voor de door hen gemaakte muuurschildering

Op het internet was al veel te lezen over de GJK jongeren, zowel op deze website als op hun eigen weblog(s). Ook in de jongste Nieuwsbrief hebben zij zich kort voorgesteld en wat verteld over hun belevenissen.

Uit Nieuwsbrief nummer 5:

Aangenaam, wij zijn Rutger(23), Tine(18), Kirsten,(18), Mike(20), Thijs(18), Mattias(20), Rianne(21), Georgette(24), Alex(20), René(19) en Sanne(21). Wij zijn de 11 deelnemers van Geef Jezelf Kleur! We komen uit verschillende plaatsen uit Noord-Holland. Van Den Helder tot Heiloo. De leeftijden en plaatsen zijn verschillend, maar ook de redenen waarom wij meededen.

Alex: "Ik doe mee aan Geef Jezelf Kleur omdat ik de cultuur wilde leren kennen en de mooie natuur wilde zien!"

Mike: "Ik ben mee gegaan voor de uitdaging. Het was iets totaals nieuws in m'n leven, ander continent, andere cultuur en nieuwe mensen. En ik vind het erg leuk om iets te doen voor andere mensen".

Sanne: "We zouden in de werkplaats bezig gaan met het renoveren van schoolmeubilair. Daar hoort verven ook bij, en ik vind het heerlijk om te verven. En helemaal als het dan ook nog een voor een goed doel is! Een te gekke uitdaging dus!"

Rianne: "Hoe ik het in Suriname heb gehad, kan ik niet in dit kleine stukje tekst krijgen. Er valt zoveel over te vertellen. Ik heb het er gewoon erg naar mijn zin gehad. Wij zijn actief bezig geweest met het maken van de meubelen en de bibliotheek en ik ben heel trots op het eindresultaat. Ondertussen zijn wij er zelf ook op uit geweest! Winkelen, uitgaan en natuurlijk van de prachtige natuur genieten. In het binnenland heb ik wel het meeste geleerd. Je ziet zoveel verschillen met Nederland, het onderwijs, de mensen zelf, mentaliteit en de cultuur. Je helpt de mensen niet alleen, maar je leert er ook heel veel. Ik vond het een super ervaring en zou graag nog een keertje terug willen! Leuke groep, leuke mensen en vooral de leuke en spannende dingen die wij daar gedaan hebben met een super resultaat! Een project, reis en ervaring om nooit meer te vergeten!!"

Meer belevenissen en foto's vind je op hun weblog!

- top / home -


GJK GOES SURINAME
(oktober 2007)

voorzijde flyer GJK goes Suriname achterzijde flyer GJK goes Suriname

Op donderdag 15 november laten de jongeren zien wat ze allemaal hebben meegemaakt. Dan is de vertoning van de filmreportage die ze in Suriname hebben gemaakt. Dus een verslag van de werkbezoeken, interviews en andere bijzondere ervaringen.

Maar de reportage is niet het enige. Het wordt een spetterende avond, met een zangoptreden van een Surinaams koor, een loterij van Surinaamse producten, heerlijke swingende dansmuziek en nog veel meer!

Zaal open: 19.00. Entree is gratis, maar de opbrengst van de loterij en verkoping van Surinaamse recepten en producten is voor Stichting Unu Pikin.

Donderdag 15 november 2007, jongeren pop- en cultuurcentrum Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn.

- top / home -


GEEFJEZELFKLEUR JONGEREN WASSEN AUTO'S VOOR HET GOEDE DOEL
(september 2007)

flyer carwash actie Op zaterdag 8 september kon je je auto laten wassen voor het goede doel. Hierbij werd geld opgehaald voor de projecten in Suriname van Stichting Unu Pikin. De GeefJezelfKleur jongeren die afgelopen zomer in Suriname vrijwilligerswerk hebben gedaan stonden nu auto's te wassen voor het goede doel.

Er werd gewerkt van 10:00 tot 18:00. In deze tijd zijn er ongeveer 80 auto's gewassen en is er bijna € 300,- verdiend.

Iedereen bedankt voor de bijdrage!

GeefJezelfKleur jongeren tijdens het autowassen

- top / home -


DE GROEP IS WEER TERUG UIT SURINAME!
(jul 2007)

Na drie weken Suriname is de groep sinds zondag 29 juli weer terug in Nederland. Hun Surinaamse belevenissen hebben ze bijgehouden op het algemene weblog. Daar valt o.a. het volgende te lezen:

"... ja ja, vanochtend vroeg op, om 5 uur ging de wekker...was een vroegertje!! we moesten om 6 uur ontbijten want we werden om 7 uur verwacht bij de school OSG II. Waar wij de muurschildering en de bieb hebben opgeknapt want vandaag was de officiele opening van de bibliotheek. Daar aangekomen ..."

Meer lezen? Bezoek hun weblog!

- top / home -


ZIE WAT DE JONGEREN DOEN VIA HUN WEBLOG!
(jun 2007)

klik voor het algemene weblog

De jongeren willen u graag op de hoogte houden van wat zij allemaal doen en meemaken in het kader van dit GeefJezelfKleur project. Zo komen zij nu al maanden elke vrijdagmiddag bijeen in Hoorn om zich voor te bereiden op hun verblijf in Suriname. Wat ze daar allemaal doen?

Dit en meer valt te lezen op hun weblog. Houd deze dus goed in de gaten! De informatie op dit weblog presenteren en beheren zij zelf.

Ook in Suriname zullen ze dit weblog blijven bijhouden.

- top / home -


WIE ZIJN DE GEEFJEZELFKLEUR JONGEREN?
(jun 2007)

groepsfoto GeefJezelfKleur jongeren

Dit zijn de elf jongeren die in juli naar Suriname gaan!

klik voor grote Thijs Thijs
Thijs' eigen weblog

Hoi, ik ben Thijs en ik ga voor 3 weken naar Suriname voor vrijwilligers werk. Ik hoop in Suriname veel van alles mee te pikken: de natuur, cultuur en de gewoontes daar. Op de foto sta ik met een mes dat al een tijdje door de hele familie gaat en nu is hij van mij.


klik voor grote Mattias Mattias
Matttias' eigen weblog

Ik ben Mattias Kostelijk en woon in Broek op Langedijk, samen met mijn vader en moeder en mijn zus. Twee broers wonen op zichzelf. Hobby's zijn tuinieren en muziek. Af en toe draai ik muziek op schuurfeesten met een eigen geluidsset. In Hoorn volg ik een opleiding voor hovenier en via de school hoorde ik van dit project naar Suriname. Het is erg leuk om mee te kunnen werken aan dit project en voor mij ook zeker een uitdaging. Met z'n allen gaan we heel erg ons best doen om het tot een succes te maken.


klik voor grote Rianne Rianne
Riannes eigen weblog

Hallo, ik ben Rianne van Tricht en sta op deze site omdat ik mee doe aan het project Geef Jezelf Kleur. Wij gaan daar voor drie weken heen en dan zijn jullie natuurlijk benieuwd hoe het met ons vergaat en wat wij precies daar aan het doen zijn. Vandaar dat wij een weblog gaan bijhouden. Natuurlijk moest er ook een fotootje bij, met een voorwerp die belangrijk voor je is. Mijn ouders, broer, familie en vrienden zijn belangrijk voor mij. Ik sta daarom met een foto van mijn vader op de foto, ben een echt vaderskindje ;) Als jullie nog meer van mij willen weten neem dan gewoon een kijkje op mijn weblog! Tot sprekens, kus Rianne.


klik voor grote Alex Alex
Alex' eigen weblog

Heey, ik ben Alex en ik ga met stichting Uni Pikin naar Suriname om wat te zien van de cultuur en de natuur daar. Op de foto sta ik met een foto van mijn vriendin, die ik toch drie weken zal moeten missen. Voor meer informatie over onze reis kijk even op onze weblog.


klik voor grote Kirsten Kirsten
Kirstens eigen weblog

Hoi iedereen! Mijn naam is Kirsten Fekkes en ik ben 18 jaar oud. Ik heb net mijn diploma gehaald op de OSG West-Friesland in Hoorn. Na de zomervakantie ga ik Antropologie studeren aan de VU in Amsterdam. Mijn hobby’s zijn muziek, lezen en leuke dingen doen met vriendinnen. Ik speel al 10 jaar blokfluit (zie foto). De blokfluit wordt altijd gezien als beginners instrument, maar het is eigenlijk veel meer dan dat! Ik speel inmiddels de sopraan, alt en basblokfluit.

Ik ga mee naar Suriname, omdat ik ontzettend geïnteresseerd ben in verschillende culturen en het lijkt me heel erg interessant om de te zien hoe erg bijvoorbeeld de schoolsystemen van Suriname en Nederland met elkaar verschillen. Ik denk in Suriname natuurlijk ontzettend veel te leren van de cultuur, maar ook van het werken in groepsverband. Ik zal mijn familie en vrienden natuurlijk heel erg missen, maar ik verwacht dat het het allemaal driedubbel waard is!!


klik voor grote Mike Mike
Mikes eigen weblog

Hoi, ik ben Mike en zoals je ziet doe ik mee aan het project "Geef Jezelf Kleur". Voor een wekelijkse bijeenkomst is ons ooit eens gevraagd om iets mee te nemen wat met jezelf te maken hebt. Daarom zie je mij op de foto staan met een item uit mijn hobby. Ik heb voor dit model gekozen, omdat het mijn eerste Nederlandse treinstel is waardoor ik met mijn hobby ben begonnen. Dit treinstel kreeg ik van mijn moeder voor mijn 12de verjaardag. Meer info over mij kan je vinden op mijn eigen weblog, in de tekst "Let me introduce"...


klik voor grote Georgette Georgette
(geen eigen weblog)

Hallo mijn naam is Georgette. Ik ben 24 jaar en ik woon in Hoorn. Ik ben werkzaam bij Deen als distributiemedewerkster bij bloemen en planten. Ik ga dit jaar naar Suriname om vrijwilligerswerk te doen. Ik hoop dat het een leuke tijd wordt en dat ik er veel van zal leren.


klik voor grote Sanne Sanne
(geen eigen weblog)

Hallo, ik ben Sanne Koper (21). Ik kom uit Midwoud. Ik doe de opleiding in&outdoorstyling in Hoorn. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn met het schilderen en bewerken van meubelen. In Suriname gaan we in de werkplaats van Unu Pikin schoolmeubilair opknappen. Het is dus leuk én voor een goed doel in een andere cultuur, een hele uitdaging...

Elke jongere is uitgenodigd een eigen stukje tekst over zichzelf te schrijven, binnenkort allemaal hier te lezen.

- top / home -


DOVE BONEN OP REIS
(jun 2007)

Dove Bonen op Reis

Niet alleen Unu Pikin organiseert een vrijwilligersproject in Suriname, ook 10 Dove Bonen gaan op reis...

Het project 'Dove Bonen op Reis' bestaat uit een groep van 10 dove jongeren met 2 dove begeleiders en 2 gebaren-tolken uit Nederland. Net als het GeefJezelfKleur project zullen ook zij de handen uit de mouwen steken in de werkplaats van Unu Pikin.

Lees er meer over op hun website.

- top / home -


GEEF JEZELF KLEUR
(mrt 2007)

Uit Nieuwsbrief nummer 4:

In juli gaan 11 Nederlandse jongeren 3 weken naar Suriname om bij Unu Pikin vrijwilligerswerk te doen. Voor dit project, dat “Geef jezelf kleur!” heet, is een subsidie aangevraagd bij Xplore. Xplore is een subsidieprogramma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Via Xplore kunnen zij op uitwisseling gaan, vrijwilligerswerk doen en stage lopen in ontwikkelingslanden. Xplore wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken/Ontwikkelingssamenwerking.

De deelnemers van “Geef jezelf kleur!” zijn Nederlandse jongeren zonder opleiding of baan. Ze gaan aan de slag in de beschermde werkplaats en richten een schoolbibliotheek in. Als afsluiting van hun verblijf verzorgen ze de feestelijke opening van de bibliotheek.

Van al hun kleurrijke ervaringen in Suriname, maken de jongeren een foto- en filmverslag. Ze verzamelen info over het onderwijs en de arbeidkansen van jongeren in Suriname. Op die manier zullen ze met andere ogen naar hun leven in Nederland kijken. Wanneer ze weer terug zijn in Nederland, gaan ze presentaties geven, zoals op de Praktijkschool Westfriesland, bij jongerenpodium Manifesto in Hoorn en in bibliotheken in en om Hoorn. We zijn nog op zoek naar meer gelegenheden om anderen te vertellen over Xplore en Unu Pikin. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op.

- top / home -


WERVINGSTEKST "GEEF JEZELF KLEUR!"
(jan 2007)
logo Geef Jezelf Kleur!
Met Geef Jezelf Kleur! naar Suriname
Stichting Unu Pikin organiseert vrijwilligersproject in Suriname voor Westfriese jongeren.

In juli 2007 gaan 11 jongeren voor drie weken naar Suriname om bij Stichting Unu Pikin vrijwilligerswerk te doen. Wil je mee? Lees dan deze info!

Het project van begin tot eind
Nederland
Het project start in april met bijeenkomsten in Hoorn om de jongeren voor te bereiden op de reis. Zij krijgen informatie over leven en werken in een ontwikkelingsland, komen meer te weten over Suriname en volgen praktische workshops zoals werken met kinderen, fotografie en journalistiek. De jongeren worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers van Unu Pikin.
Suriname
In juli gaan we naar Suriname en wordt er meegeholpen met allerlei klussen in de sociale werkplaats van Unu Pikin. Ook gaan de jongeren kinderactiviteiten organiseren op een school in Paramaribo. Maar we gaan ook aan de slag in een dorp ver van stad. Er wordt niet alleen gewerkt, de jongeren doen ook onderzoek naar een zelf gekozen onderwerp rond onderwijs en werk in Suriname. Ze ontmoeten scholieren en studenten, houden interviews of brengen studiebezoeken aan instellingen. En dan blijft er ook nog wat tijd over om te ontspannen! Nederland
Na terugkomst in Nederland zullen er verschillende presentaties worden gehouden op scholen in en om Hoorn. De subsidieverstrekker Xplore(www.xplore.nl) vindt dit een heel belangrijk onderdeel. Zij willen door deze 'draagvlakversterkende activiteiten' dat andere mensen worden geïnformeerd over de situatie in ontwikkelingslanden. De deelnemers houden een weblog bij en maken een foto- of videoverslag dat zij gebruiken om aan anderen te laten zien wat ze zoal hebben meegemaakt. Hoe deze presentaties eruit precies gaan zien, bepalen de jongeren zelf!

Geef jezelf kleur!
Suriname is een kleurrijk land. Door hun inzet geven de deelnemers kleur aan het leven van kinderen in Suriname. De deelnemers zullen een onvergetelijke ervaring opdoen. Deze ervaring nemen ze mee terug naar Nederland. Door hun verhalen zullen de jongeren anderen laten meegenieten en geven zo ook kleur aan het leven in Nederland. En tijdens hun verblijf in een tropisch land lopen ze ook nog het risico een kleurtje te krijgen!

Meedoen?
Met dit project richt Unu Pikin zich op jongeren tussen de 18 en 28 die even niet weten wat ze willen doen. Toch maar weer naar school, werken, of echt helemaal niets? Dan is dit de kans om te ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent. Geef jezelf kleur!

Wil je meer info of uitgenodigd worden voor de info-bijeenkomst, stuur dan een mailtje of bel ons! (De info-bijeenkomst is op 13 april om 15:30, in wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 te Hoorn).

Susanne en Sanne

- top / home -


INFORMATIE OVER XPLORE
(jan 2007)

logo Xplore

Xplore werkt aan draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking door het financieren van stages en uitwisselingen voor jongeren. Om zelf te zien hoe het er daar aan toe gaat. Om te ervaren waarom ontwikkelingssamenwerking belangrijk is. En om die boodschap door te geven aan anderen.

Xplore wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken/Ontwikkelingssamenwerking. Het International Centre van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn/NIZW voert Xplore uit, samen met Plan Nederland.


- top / home -